Caruso

Teufelsjäger’s Caruso

Na het plotseling overlijden in 2018 van het Flatcoatmaatje van Bibi, was zij ineens alleen. Om de pijn te verzachten zijn wij op zoek gegaan naar een Parsonmaatje voor haar. Onze eisen waren nogal hoog omdat het niet alleen moest klikken tussen de Parsons maar ook qua bloedlijnen moest het kloppen met het oog op een eventueel nest in de toekomst. Ook qua gezondheid, exterieur en de wil om te werken waren de eisen. Bovendien wilden wij iets toevoegen aan het gezond houden van het ras in Nederland en zodoende kwamen wij uit in Duitsland.

Bij de kennel Teufelsjäger’s was net een nest geboren dus wij er naartoe met Bibi. Het klikte meteen met Bibi en Caruso en ook wij waren gelijk helemaal weg van hem. Zowel de vader als de moeder van Caruso zijn “jagdlich geführt” dus qua werk zat het wel goed net als de gezondheid en het exterieur.

Caruso had het bij ons thuis direct prima naar zijn zin en wat een heerlijk karakter heeft hij toch! Het is een ontzettend kroelbeest maar staat ook zijn mannetje als het moet.

Inmiddels is Caruso uitgegroeid tot een prachtige reu die het zeker op de show erg goed doet. Hij was in slechts 4 keer uitbrengen op een show al Nederlands Jeugdkampioen en heeft ook al genoeg punten verzameld voor het Nederlands kampioenschap.

In het zweetwerk is hij erg gedreven en zoals men dan zegt: Er zit “een goede neus op”. Ook alle gezondheidsuitslagen zijn goed waardoor hij in principe zou mogen dekken.

Met andere woorden, wij zijn erg blij met hem en danken Gudrun Timmermann dat ze Caruso aan ons heeft toevertrouwd.