Flatcoated retriever

De Flatcoated Retriever is een energieke, eigenwijze, vrolijke jachthond die tot op hoge leeftijd erg jong van karakter blijft. Zijn gitzwarte of leverkleurige gladde lange vacht en zijn elegante verschijning maken hem tot een plaatje om te zien. In tegenstelling tot wat zijn uiterlijk zou vermoeden is de Flatcoated Retriever een echte jachthond, een werker, die dol is op water. Ook de kleinste modderplassen schuwt hij dus niet!

De Flatcoated Retriever wordt vooral geroemd om zijn uithoudingsvermogen, zijn intelligentie en zijn “will to please”. Hun mensgerichte karakter maakt de Flatcoat tot een ideale werkhond. Door zijn nooit aflatende enthousiasme heeft hij echter veel beweging en “uitdaging” nodig om vooral ook “zijn koppie” tevreden te houden. Het is dus vooral een hond om actief mee bezig te zijn in wat voor vorm dan ook. Verder is de Flatcoat vooral een erg sociale hond die door zijn enthousiasme hierin soms wat geremd moet worden.

Voor nog meer informatie over de Flatcoated Retriever en de rasstandaard verwijs ik u door naar de rasvereniging: www.frc-nl.com