Over ons

Wij zijn Jan en Jacqueline uit Vuren (nabij Gorinchem). Wij hebben al sinds 1992 Flatcoated Retrievers en sinds 2016 ook Parson Russell Terriërs. Onze honden worden in de praktijkjacht ingezet op zowel kleinwild als grofwild maar wonen toch gezellig bij ons in huis. Af en toe fokken wij een nestje met onze dual purpose honden. Het doel is om gezonde pups op de wereld te zetten met een mooi exterieur en een goede wil om te werken in de praktijk.

Al onze honden voldoen aan alle gezondheidseisen zoals zijn opgesteld door de verenigingen. Wij zijn lid van de FRC en de PRTCN.

Naast onze passie voor (jacht) honden zijn wij ook stamboekfokker van het Lakenvelder rund en het Drents Heideschaap. Door met gezond verstand te fokken proberen wij deze zeldzame huisdierrassen te behoeden voor de ondergang en iets te mogen bijdragen aan het in stand houden en verbeteren van het ras.

Naast het Lakenvelder rund en het Drents Heideschaap hebben wij ook nog de Nederlandse Landgeit, het Hollandse Sabelpootkriel en het Bonte Bentheimer varken. Dit zijn ook zeldzame huisdierrassen.

Verder lopen er nog witte boerenganzen op de boerderij, zijn er paarden en pony’s en mogen onze fretten ook regelmatig mee op jacht.

Alle dieren worden “natuurlijk” gehouden d.w.z. dat we de leefomstandigheden zoveel mogelijk aanpassen aan de wensen van de dieren. De paarden /pony’s hebben een Paddock Paradise met track, de schapen kunnen via een tunnel altijd naar de stal/schaduw en de varkens hebben een vrije uitloop. Uiteraard lopen de kippen ook vrij rond.

Verdere informatie hierover vind je op onze andere site www.denhoogekamp.nl